HTML

Uppsala viszta, Eger!

Svédország cserediák szemmel avagy csemegézés a "svédasztalról"

Friss topikok

  • Verti: Hallod, jó lenne ha most már írnál a meccsedről, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy érezted magad, ... (2010.10.12. 13:12) Az elmúlt 1-2 nap...
  • blans: sziacica! nagyon tetszik a blog, tök jó, h mindenről tudunk... vagy van valami, amit esetleg eltit... (2010.09.29. 17:00) El vagyok havazva...
  • czuczifanni: Szia Nóri! Regisztráltam hogy ne kelljen mindig facebook-on kommentelnem! :) Most már itt sem hagy... (2010.09.02. 22:29) HEJHO! :)
  • Zsófi#13: Remélem lesz majd egy szerencsés fiú akinek ilyen szép kis szívecske sütiket sütsz majd!!!:$ Hiány... (2010.09.01. 21:38) Az esküvő
  • agic14: Hajrá Suszti! Csak ügyesen mindent :)! (2010.08.21. 21:43) Söndag, Måndag, Tisdag...

Linkblog

Igen, igen a világ legnagyobb floorball tornájáról fog a beszámolóm szólni, vagyis a Storvreta kupáról. A torna az utánpótlás számára van meghírdetve, a 20 évesektől kezdődően egészen a legkisebb korosztályig (akár 1 éves is játszhatna ELVILEG).

Szóval a kupát a híres neves Storvreta rendezi minden évben. Az első torna mint egy 10 évvel ezelőtt zajlott. Az egyesület 1989-ben alakult és most több mint 650 igazolt játékosa van az egyesületnek. Minden esetre nem rossz..   A kupa rögtön karácsony után 27-én kezdődött a legidősebb korosztályokkal. Női-férfi 20 évesek (90-91-ben születettek), 18 évesek (92-93), 16 évesek és 15 évesek számára indult. A későbbiekben a kisebb korosztály is játszik. A legkisebb korosztály a 99-00-01-ben születettek vagy kisebbek, szóval ha jól értelmezem akkor az 1 éves csecsemő is játszhatna? :)

Jah elfelejtettem megemlíteni, hogy a torna itt Uppsalában zajlik. :) Sajnos a mi csapatunk nem tudott részt venni a versenyen (a kis létszám miatt), így csak a nézőtérről követhettük az eseményeket. Jonas viszont játszott a 20-as korosztályban.

A tornán nem 1-2 svéd, finn és kitudja még milyen nemzetiségű utánpótlás illetve felnőtt válogatott játékosok is részt vettek a küzdelmekben. A versenyen kb 530 csapat és kb 10 ezer játékos játszott, szóval nem semmi.

Ami a pláne, hogy a fő csarnok Fyrishov kb percre van, így bármikor ki látogathattam a meccsekre, tök király. :D

Jonasék könnyedén jutottak tovább a csoportkörből, majd a következő fordulóból. Viszont a következő körben a Storvreta csapatát. (a meccs mellesleg 22:50-re volt kiírva kezdési időpontnak. nem rossz.. :D) Bár a Storvreta játékosok csak 8-9-en voltak, mégis kb mindenki a svéd szuperligában edződik. Szóval szép kilátások. A meccsen hihetetlenül gyönyörűen, könnyedén játszottak az elit játékosok. Sajnos azonban nem csak a szép megmozdulásokat láthattuk a meccsen, hanem a kemény küzdelmeken túlmenő, csúnya , alattomos mozdulatokat is. (főként a storvreta részéről...). A meccs sajnos vereséggel végződött Jonasék számára, így kiestek. Meg kell jegyeznem valamit. Bár csodálatosan tud játszani a storvreta, nem nyerte el a szimpátiámat a csapat az említett alakoskodások miatt, viszont ez kb az 5. meccsük volt és Henrik Stenberg -a 20 éves felnőtt válogatott játékos- a meccs utolsó percében is ugyanolyan gyorsasággal futotta és zavarta a védőket, mint az első meccsen. Szenzációs kondíció! mellesleg megjegyezném, hogy Stenberg kb 5 évesen!!!!!! kezdett el floorballozni.. :) nem rossz.. :D

A meccsek amúgy reggel fél 8-kor már kezdődtek és mint már említettem, 11-kor akár fél 12-kor éjszaka is kezdődhettek. Kicsit zsúfolt volt a program.. :D

Másnap voltak a döntők. Kezdődött a lány 18-cal, majd fiú 18. Svéd-finn döntők voltak, ahol a svédek diadalmaskodtak. A lány 20-as döntőben a másik divízió 1-es csapat az FBC Uppsala találkozott egy stockholmi csapattal. És nagy nehezen az uppsalai csapat megvédte a címét.
A férfi 20-as döntőben ismét egy svéd és egy finn csapat talákozott. A finn csapat megverte reggel a storvretát így ők jutottak a döntőbe és nem is csodálkozom, hiszen 1-2 játékos olyan könnyedséggel cselezett, hogy öröm volt nézni.  A végén azért mégis csak a svéd csapat nyert, az utolsó percben lőtt győztes góllal.

Szóval nagyon király kis torna volt, hihetetlenül jó meccsekkel. Kár, hogy mi nem léptünk pályára. De majd talán jövőre az egri csapattal? :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anion.blog.hu/api/trackback/id/tr112547354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása