HTML

Uppsala viszta, Eger!

Svédország cserediák szemmel avagy csemegézés a "svédasztalról"

Friss topikok

  • Verti: Hallod, jó lenne ha most már írnál a meccsedről, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy érezted magad, ... (2010.10.12. 13:12) Az elmúlt 1-2 nap...
  • blans: sziacica! nagyon tetszik a blog, tök jó, h mindenről tudunk... vagy van valami, amit esetleg eltit... (2010.09.29. 17:00) El vagyok havazva...
  • czuczifanni: Szia Nóri! Regisztráltam hogy ne kelljen mindig facebook-on kommentelnem! :) Most már itt sem hagy... (2010.09.02. 22:29) HEJHO! :)
  • Zsófi#13: Remélem lesz majd egy szerencsés fiú akinek ilyen szép kis szívecske sütiket sütsz majd!!!:$ Hiány... (2010.09.01. 21:38) Az esküvő
  • agic14: Hajrá Suszti! Csak ügyesen mindent :)! (2010.08.21. 21:43) Söndag, Måndag, Tisdag...

Linkblog

Söndag= vasárnap

Szóval vasárnap (mint már említettem 13 óra alvás után) Johanna kopogtatott az ajtómon 12-kor, hogy ideje felkelni és sütni a Sokcerkakát ( ami magyarul cukortorta.. igen, kicsit furán hangzik.. :D). Készültünk a délutáni összejövetelre, ugyanis Jonas 20. születésnapját és Johanna 18. születésnapját ekkor ünnepeltük.

sockerkaka :)

A vendégek kb 2-re érkeztek.. elég sok ismerős jött ünnepelni a "gyerekeket" és elénekeltük a svéd Boldog Születésnapot :
Ja må hon leva
Ja må hon leva
Ja må hon leva uti hundrade år
Ja visst ska hon leva
Ja visst ska hon leva
Ja visst ska hon leva uti hundrade år.

Legalább már ti is tudjátok énekelni. :)

A délután gyorsan elment... főként svédül folyt a társalgás, így még nem tudtam bekapcsolódni, de majd nemsokára.. :D

Este kártyáztunk Johannával és Viktorral. A "szokásos" väntia mellett megtanítottam őket a makaróra.. :D A felsőt és az alsót nehéz volt megkülönböztetniük egy kicsit és a tököt táknak ejtik a szivet meg zivnek. :) Ennek ellenére egészen jól belejöttek és többször vereséget szenvedtem (főként Johannától.. :D).

 

Måndag= hétfő

A mai napon reggel fél 9-kor felzargattuk Johannát és elénekeltük az immáron ismert dalt, hiszen ténylegesen ma lett 18 éves. Ajándék itt ott, ágyban reggeli! :D
Majd elment meglátogatni a kedvenc lovát és eltölt vele és a lányokkal egy szép napot.

13-kor találkoztunk az iskolatitkárral vagy valaki hasonlóval, aki segített az órarenddel kapcsolatban. A beszélgetés svédül folyt, így kicsit unalmas volt. Kiderült, hogy 11.-esként (ami itt 2.-osnak felel meg) jobb órarendem lenne, mint végzősként. Így a 2. osztályba kerültem. Sajnáltam hogy nem ballaghatok, hiszen olyan muris ruhájuk van a ballagóknak és vicces lett volna ballagni 2-szer középiskolából, de így legalább bioszt és kémiát is tanulhatok és nem csak fizikát....
Mellesleg megtudtuk, hogy egy másik iskolában indul kezdő svéd csoport, így oda is fogok majd járni. Az iskola pénteken kezdődik.

Délután elmentünk Johannáért a farmra?, ahol lovagolni szokott és bemutatott a "szerelmének" Rondának. Aki egyébként egy nagyon szép ló!!! :)

Este a mondhatni szokásos kártya party nem maradhatott el. Viktorral egy kártyabajnokságot csináltunk.( väntia, makaó és speed. Väntia Viktor asztala, a makaó az enyém, a speedben meg győz aki győz. Ennek ellenére én nyertem väntiaban, Viktor makaóban és maradt a döntő csata.. amit én nyertem meg.. :P).

Ezenkívül a család csinált számomra egy szótárfüzetet, amit szorgosan használok... :D

 

Tisdag= kedd

Kedden délelőtt találkoztunk Dahnnal a Sten Sture IK edzőjével. Elmondta, hogy van egy division 1-es csapatuk ( division 1 az elit liga alatt van) és van division 2-es csapatuk. Tavaly megnyerték a division 1-et, de a rájátszásban nem jutottak fel az elit csoportba. Ezenkívül a helyi bajnokságban játszatják az u20-as csapatukat is.
Nagyon szimpatikus embernek és klubnak tűnik. Kb 4 ember segédkezik a csapatnak Dahn mellett. A lányok kb 15-27 éves kor között vannak. Heti 3 labdás edzésük van és 2 erőnléti egy héten. Úgy gondolja, hogy nagyon fontos, hogy a játékosok a pályán kívül is egy csapatot alkossanak, ezért sok közös programot szerveznek a pályán kívül is.
A következő edzés az szerda este 6-8-ig van az Allianzhallban és ha van kedvem elmehetnék edzeni. Azt is mondta, hogy ne görcsöljek, ne izguljak csak próbáljam jól érezni magamat. Tudja, hogy 1 edzés nem elég egy játékos megismeréséhez.
Tehét szerda délután edzés. Ezenkívül a hétvégén lesz egy tábor a közeli városban Säla-ban, amire engem is meghívtak. Az esküvő miatt csak vasárnap tudok elmenni. A vasárnapi program között az összeismerkedés, játékok és egy barátságos meccs szerepelnek.
Tehát szerdán edzés!! :)

 

Délután Johannának pakolnia kellett.. Elég szomorú volt az egész. Sírt, hogy itt kell hagynia svédországot, Rondát, a barátait, a családját... és ez eszembe juttatta, hogy mennyire is hiányoztok.. :( 

 

Mivel ezt már később írtam, már minden okés. :)  a legközelebbi "számban" beszámolok az edzésről, az iskoláról és más egyébről. És Fanni kérésére mellékelek egy képet a családi Volvo-ról.. :D

Hej då!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anion.blog.hu/api/trackback/id/tr462233271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agic14 2010.08.21. 21:43:00

Hajrá Suszti!
Csak ügyesen mindent :)!
süti beállítások módosítása