HTML

Uppsala viszta, Eger!

Svédország cserediák szemmel avagy csemegézés a "svédasztalról"

Friss topikok

  • Verti: Hallod, jó lenne ha most már írnál a meccsedről, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy érezted magad, ... (2010.10.12. 13:12) Az elmúlt 1-2 nap...
  • blans: sziacica! nagyon tetszik a blog, tök jó, h mindenről tudunk... vagy van valami, amit esetleg eltit... (2010.09.29. 17:00) El vagyok havazva...
  • czuczifanni: Szia Nóri! Regisztráltam hogy ne kelljen mindig facebook-on kommentelnem! :) Most már itt sem hagy... (2010.09.02. 22:29) HEJHO! :)
  • Zsófi#13: Remélem lesz majd egy szerencsés fiú akinek ilyen szép kis szívecske sütiket sütsz majd!!!:$ Hiány... (2010.09.01. 21:38) Az esküvő
  • agic14: Hajrá Suszti! Csak ügyesen mindent :)! (2010.08.21. 21:43) Söndag, Måndag, Tisdag...

Linkblog

Halihó!
A mostani bejegyzésemben betekintést kaphattok a Melodifestival-ról, avagy út az Eurovíziós dalfesztiválig svéd nomeg magyar módra.

Szóval a svédeknél "nagy" hagyomány hogy saját maguk választják ki hogy kit küldenek ki az Eurovíziós dalfesztiválra. Ugye ezen a fesztiválon az összes európai ország részt vesz.
A svédek 1974-ben nyertek először az Abba Waterlojával. Ezután további 3 sikerre tettek szert(1984,1991 és 1999-ben).
Magyarország eddig még nem nyerte meg a rangos dalfesztivált. A tavalyi évben pedig nem szerepeltünk, valamilyen botrány miatt.
 

A kiválsztóműsort itt Melodifestivalnak hívják. 6 fordulóban 8-8 előadó szerepel és utána pedig jön a döntő. Az esemény elég rangos több mint másfél millióan nézték a televízióban. Mi is ezt csináltuk a lányokkal a csapatbulin. :) A nagy versenygésben végül Eric Saade nyert a Popular című "slágerével". Engem nem igazán nyert meg a nóta de íme a link hogy hol tudjátok lecsekkolni:
jó azért a produkció az üvegtörés nem volt semmi.. :)
Engem inkább egy hölgyemény, Sanna Nielsen ragadott meg, aki végülis 4. lett.

A fogadócsaládom szerint sem a legmegfelelőbb nyert. Egészen megtetszett ez a dallamosdi, ígyhát megkerestem a magyar előadót is. A magyarokat Wolf Kati fogja képviselni méghozzá a What about my dreams avagy Szerelem miért múlsz című dalával. Egészen jó a hangzása és a fogadó családom szerint is több eséllyel indul mint a svéd előadó. Íme hát a magyar énekes:
A magyaroknak először előselejtezőt kell "játszaniuk" május 10-én és remélhetőleg  majd május 14-én a németországi döntőben is viszontláthatjuk. :)
Na jó zenehallgatást!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anion.blog.hu/api/trackback/id/tr192769706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása